Kittenbemiddeling Brits Korthaar

Je zoekt een kitten?

De zoektocht naar een leuk en lief Brits Korthaar kitten is niet altijd eenvoudig. Er zijn meestal niet veel kittens beschikbaar. Misschien zoek je een bepaalde kleur die wat lastig te vinden is? Of je weet niet goed of je bij een betrouwbare cattery terecht bent gekomen. Hoe pak je dit aan?

Hieronder vind je nuttige informatie en tips.
Neem gerust contact met me op als je vragen hebt. Telefoonnummer: 073-8888584.

Brits Korthaar kittens te koop

Bedenk allereerst vooraf goed wat je wilt. Wil je één kitten, of misschien wel twee? Welke kleuren vind je mooi? Wat heb je er voor over (realiseer je dat een Brits Korthaar kitten niet goedkoop is). 
Oriënteer je goed op internet of bezoek bijvoorbeeld een keer een kattenshow en richt je vooral op officiële catteries die zijn aangesloten bij Nederlandse kattenverenigingen. Aanbiedingen op internet van kittens zonder stamboom tegen lage prijzen, kun je beter mijden. 

Als je goed bent voorbereid en je hebt een beschikbaar kitten gevonden wat aan je wensen voldoet, dan is het tijd om een kijkje te gaan nemen. 

Het is bij zo'n kitten-visite belangrijk dat je een 'klik' hebt met het kitten van je keuze. En het is daarnaast ook erg prettig als je een 'klik' hebt met de eigena(a)r(es) van de cattery.  :-)
Als dat allemaal positief is dan kun je afspraken maken over de aankoop van je kitten. Ook al ben je misschien helemaal verliefd op dat leuke kleine Britse bolletje, blijf ook nog even kritisch en zakelijk. 

Hieronder vermeld ik een aantal zaken waar je als koper van een kitten, naar mijn idee op moet letten.

Tips bij het kopen van een Brits Korthaar kitten

  • Oriënteer je vooraf. Past een kitten in je gezinssituatie? Wil je een poesje of liever een kater? Welke kleur(en) vind je mooi? 
  • Ga je voor één kitten, of neem je er twee zodat ze gezelschap en een speelkameraadje hebben? Het is goed om te weten dat sommige fokkers geen kitten willen verkopen wat 'alleen' komt te wonen, zonder kattenvriendjes. 
  • Hoeveel geld heb je over voor een kitten? Hou er rekening mee dat een Brits Korthaar kitten al gauw tussen 800 en 1.000 euro kost. Ik hoor af en toe dat zelfs nog hogere prijzen worden gevraagd.  
    Het is niet ongebruikelijk dat een aanbetaling wordt gevraagd bij het reserveren van een kitten. Bepaal zelf wat een redelijk bedrag voor zo'n aanbetaling is. 
  • Voor zo'n bedrag mag je natuurlijk ook wat verwachten, zoals een gezond en goed gesocialiseerd kitten. Wees verder kritisch op een aantal belangrijke zaken.
  • Kittens moeten een stamboom hebben van een erkende Nederlandse raskattenvereniging. 
  • De ouders van de kittens moeten zijn getest op mogelijke erfelijke afwijkingen zoals HCM en PKD. Vraag om een kopie van deze testgegevens.
  • Kittens verhuizen normaal gesproken als ze minimaal 13 à 14 weken oud zijn (dat hangt af van de vereniging) met een paspoort of inentingsboekje. 

Enkele formele zaken

Uit ervaring weet ik dat de meeste kitten-kopers en catteries gelukkig zonder problemen afspraken met elkaar maken. En als er onverhoopt iets vervelends gebeurt, dan lossen de meeste catteries dat ook weer goed op.  Toch ontstaat heel af en toe helaas ook een geschil.
Brittenbemiddeling.nl maakt geen deel uit van de afspraken tussen koper en verkoper van een kitten. Ik breng mensen slechts met elkaar in contact, waarna zij zelf verantwoordelijk zijn voor de afspraken die worden gemaakt. Ik kan dan ook géén aansprakelijkheid aanvaarden voor een geschil of schade die eventueel ontstaat tussen een koper en verkoper van een Brits Korthaar kitten.